Makedonska Olimpijada

Pominati natprevari od makedonska olimpijada.

XXVII МАКЕДОНСКА (ЈУНИОРСКА) ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2023, 25-26.04.2023

Oлимпијадите ќе се одржат во среда, 27.4, во периодот од 11:00 до 16:00 часот, во просториите на ФИНКИ.

Решавањето задачи за МОИ ќе трае до 240 минути, а за МЈОИ до 210 минути.

Сите активности треба да завршат до 16:00.

Конечна листа на поканети учесници на Македонска и Македонска јуниорска олимпијада по информатика 2023

Резултати од XXVII Македонска Олимпијада по Информатика 2023

Резултати од IV Македонска Јуниорска Олимпијада по Информатика 2023

XXVII МАКЕДОНСКА (ЈУНИОРСКА) ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2023, 25-26.04.2023 Read More »

XXVI МАКЕДОНСКА (ЈУНИОРСКА) ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2022, 27-30.04.2022

Oлимпијадите ќе се одржат во среда, 27.4, во периодот од 11:00 до 16:00 часот, во просториите на ФИНКИ.

Решавањето задачи за МОИ ќе трае до 240 минути, а за МЈОИ до 210 минути.

 Заради ковид протоколите, се очекува учениците да дојдат пред влезот на просториите на ФИНКИ на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје, во 10:45 часот. По спроведувањето за протоколите за влез, учениците треба да се упатат кон просторија 215.
За учесниците ќе биде обезбеден ручек по завршувањето на натпреварот.

По проверката на исполнетост на дополнителниот услов за учество (230 задачи на МЕНДО за МОИ и 170 за ЈМОИ), објавена е конечна листа за учество на олимпијадите. На листата е дадена и позиција за натпреварување која треба учесниците да си ја запаметат.

Сите активности треба да завршат до 16:00.

Конечна листа на поканети учесници на Македонска и Македонска јуниорска олимпијада по информатика 2022

Резултати од Македонска Олимпијада по информатика 2022

Резултати од Македонска Јуниорска Олимпијада по информатика 2022

XXVI МАКЕДОНСКА (ЈУНИОРСКА) ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2022, 27-30.04.2022 Read More »

XXV МАКЕДОНСКА (ЈУНИОРСКА) ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2021, 23.04.2021

Oлимпијадите се одржаа во петок 23.4 (петок), во периодот од 11:30 до 16:00 часот, во просториите на ФИНКИ.

Решавањето задачи за МОИ траеше 210 минути, а за МЈОИ 180 минути.

 Заради ковид протоколите, се очекува учениците да дојдат пред влезот на просториите на ФИНКИ на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје, во 11:10 часот. Заради запазување на протоколите, влегувањето во зградата на факултетот ќе биде дозволен само после измерена температура на секој од учесниците и менторите. По мерењето на температурата, учениците треба директно да се упатат во просторијата за натпреварување во која се распределени, на соодветната позиција според објавениот распоред (на линкот тука – активен после 18:00, 21.4). Внимавајте, заради протоколите, централните скали во ТМФ во периодот пред почетокот на натпреварот се користат само во едната насока (од приземје кон првиот спрат), така што, упатете се нагоре единствено ако треба да бидете во просторија 215/215а. Натпреварувачите, за целото време дури се во просторот на факултетот мораат да одржуваат растојание од најмалку 1,5 метри од други лица. Заради должина на натпреварот, ве советуваме да носите и една резервна маска за замена после извесно време.
За учесниците ќе биде обезбеден ручек по завршувањето на натпреварот.

Сите активности треба да завршат до 16:00.

 

Поканети учесници на Македонска Олимпијада по информатика 2021

Поканети учесници на Македонска Јуниорска Олимпијада по информатика 2021

Резултати од Македонска Олимпијада по информатика 2021

Резултати од Македонска Јуниорска Олимпијада по информатика 2021

XXV МАКЕДОНСКА (ЈУНИОРСКА) ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2021, 23.04.2021 Read More »

XXIV МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2020, 18 – 19.08.2020

Поканети учесници на Македонска Олимпијада по информатика 2020

Поканети учесници на Македонска Јуниорска Олимпијада по информатика 2020

Агенда за Македонска (Јуниорска) Олимпијада по информатика 2020

Согласно со генералните препораки за актуелната здравствена криза, МОИ и МЈОИ ќе се одржат во скратен формат.
Учениците кои се поканети за учество на МОИ треба да бидат во просториите на компанијата „Сорсикс“ точно во 10:50, во секој од двата дена (18. и 19. август), задолжително со носење на заштитна маска. 
Учениците кои се поканети за учество на МЈОИ треба да бидат во просториите на компанијата „Сорсикс“ точно во 11:20, во секој од двата дена (18. и 19. август), задолжително со носење на заштитна маска.
Заради должината на натпреварот (4 до 4,5 часа) добро е секој да носи и една резервна заштитна маска.
Во текот на натпреварот натпреварувачите ќе добијат освежување (храна и пијалоци), а по завршувањето треба веднаш да ги напуштат просториите на Сорсикс.
Резултатите ќе може да се видат онлајн после завршувањето на секој од двата натпреварувачки дена.
По завршувањето на вториот натпреварувачки ден, во 16:20 во Сорсикс ќе се одржи мала церемонија за доделување на медали, на која ќе треба да присуствуваат само натпреварувачите кои ќе бидат објавени дека освоиле медал.

Резултати од Македонска Олимпијада по информатика 2020

Резултати од Македонска Јуниорска Олимпијада по информатика 2020

XXIV МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2020, 18 – 19.08.2020 Read More »

XXIII МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2019, 11-14.04.2019

Годинава Македонската олимпијада по информатика (МОИ) се одржа во паралела со International Balkan University Olympiad in Informatics (IBUOI), што им даде можност на нашите ученици да ги проверат своите знаења меѓусебно, а и во споредба со свои врсници од други земји. 

Поканети учесници на Македонска олимпијада по информатика 2019

Агенда за Македонска олимпијада по информатика 2019

Резултати од Македонска Олимпијада по информатика 2019

 Учениците кои ги освоија првите 9 места на МОИ се повикани на дополнителни изборни натпревари во понеделник 29.04 и среда 01.05, за одредување на тимовите за учество на интернационалните натпревари.

XXIII МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2019, 11-14.04.2019 Read More »

XXII МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2018, 27-28.04.2018

XXII МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2018, 27-28.04.2018 Read More »

XXI МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 21-22.04.2017

XXI МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 21-22.04.2017 Read More »

XX МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 15-16.04.2016

XX МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 15-16.04.2016 Read More »

XIX МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 17-18.04.2015

XIX МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 17-18.04.2015 Read More »

XVIII МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 25-26.04.2014

XVIII МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 25-26.04.2014 Read More »