Меѓународни натпревари

VI Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2022), 19.09. – 25.09.2022, Украина (онлајн) XV Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2022) XXIX Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2022) II Европска Олимпијада по Информатика за девојки (ЕОИД 2022), 16.10. – 23.10.2022, Анталија, Турција XXXIV Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2022), 07.08. – 14.08.2022, Индонезија

XIV Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2021) V Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2021), 24.08. – 28.08.2021, Романија (онлајн) XXVIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2021) XXXIII Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2021), 19.06. – 25.06.2021, Сингапур (онлајн)

XIV Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2020), Никозија, Кипар IV Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2020), 02.09. – 06.09.2020, Тбилиси, Грузија (онлајн) XXVIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2020), Словенија (откажана заради пандемијата!) XXXII Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2020), 13.09. – 19.09.2020, Сингапур (онлајн)

XXVII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2019), 09.09.2019 – 14.09.2019, Атина, Грција III Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2019) и XIII Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2019), 23.08.2019 – 29.08.2019, Марибор, Словенија XXXI Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2019), 04.08.2019 – 11.08.2019, Баку, Азербејџан

На 16.05.2018 (среда), во лабораторија 2 на ФИНКИ, со почеток во 15 часот, се одржаа изборните натпревари за учество на интернационалните натпревари 2018. . XXVI Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ), 07.07.2018 – 13.07.2018, Темишвар, Романија II Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ), 26.07.2018 – 01.08.2018, Инополис, Русија XXX Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ), 01.09.2018 – 08.09.2018, Цукуба, Јапонија

Конечни резултати и листа на поканети учесници за учество на интернационалните натпревари 2017 XXV Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ), 02.07.2017 – 07.07.2017, Кишињев, Молдавија XXIX Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ), 28.07.2017 – 04.08.2017, Техеран, Иран

Конечни резултати и листа на поканети учесници за учество на интернационалните натпревари 2016 XXVIII Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ), 12.08.2016 – 19.08.2016, Казањ, Русија XXIV Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ), 27.06.2016 – 02.07.2016, Никозија, Кипар

XXVII Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ), 26.07.2015 – 02.08.2015, Алмати, Казахстан XXIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ), 28.06.2015 – 03.07.2015, Русе, Бугарија

Рангирањето на натпреварувачите за избор на екипи за меѓународните натпревари по информатика (Балканската Олимпијада по информатика – понатаму БОИ, и Интернационална Олимпијада по информатика – понатаму ИОИ), се врши од резултатите на Македонската Олимпијада по информатика и изборните натпревари и подготовки кои, евентуално, ќе бидат организирани од страна на Здружението на информатичари на Македонија. Регионалниот и државниот натпревар не влијаат на рангирањето на натпреварувачите, бидејќи кај нив постојат повеќе натпреварувачки групи со различни задачи и поени. Рангирањето се врши на начин што МОИ влијае со 600 поени (или 1000, доколку се организира во два натпреварувачки дена), додека секој изборен натпревар.

Рангирањето на натпреварувачите за избор на екипи за меѓународните натпревари по информатика (Балканската Олимпијада по информатика – понатаму БОИ, и Интернационална Олимпијада по информатика – понатаму ИОИ), се врши од резултатите на Македонската Олимпијада по информатика и изборните натпревари и подготовки кои, евентуално, ќе бидат организирани од страна на Здружението на информатичари на Македонија. Регионалниот и државниот натпревар не влијаат на рангирањето на натпреварувачите, бидејќи кај нив постојат повеќе натпреварувачки групи со различни задачи и поени. Рангирањето се врши на начин што МОИ влијае со 600 поени (или 1000, доколку се организира во два натпреварувачки дена), додека секој изборен натпревар […]

Рангирањето на натпреварувачите за избор на екипи за меѓународните натпревари по информатика (Балканската Олимпијада по информатика – понатаму БОИ, и Интернационална Олимпијада по информатика – понатаму ИОИ), се врши од резултатите на Македонската Олимпијада по информатика и изборните натпревари и подготовки кои, евентуално, ќе бидат организирани од страна на Здружението на информатичари на Македонија. Регионалниот и државниот натпревар не влијаат на рангирањето на натпреварувачите, бидејќи кај нив постојат повеќе натпреварувачки групи со различни задачи и поени. Рангирањето се врши на начин што МОИ влијае со 600 поени (или 1000, доколку се организира во два натпреварувачки дена), додека секој изборен натпревар […]

XXIII Интернационална олимпијада по информатика – 22-29.07 Патаја, Тајланд XIX Балканска олимпијада по информатика – 03-09.07, Бистрица, Романија V Јуниорска балканска олимпијада по информатика – 03-09.07, Бистрица, Романија EКИПИ ЗА УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНИТЕ НАТПРЕВАРИ По одржувањето на циклусот натпревари и подготовките за меѓународните натпревари, формирани се екипите за Интернационалната и Балканската Олимпијада по информатика: Интернационална олимпијада: Христијан Богоевски, Предраг Груевски, Јован Крајевски и Дејан Божиновски. Резервен член: Кристијан Трајковски. Балканска олимпијада: Христијан Богоевски, Предраг Груевски, Јован Крајевски и Дејан Божиновски. Резервен член: Кристијан Трајковски. Јуниорска балканска олимпијада: Васил Кузевски, Климент Серафимов, Михаил Денковски и Денис Мазникар. Резервни членови Филип Бујаровски, Стојанче Милошев. На сите учесници им ги честитаме […]

XXII Интернационална олимпијада по информатика – 14-21.08.2010 Ватерлу, Канада XVIII Балканска олимпијада по информатика – 31.10-06.11.2010 Петровац, Црна Гора ЕКИПИ ЗА МЕЃУНАРОДНИТЕ НАТПРЕВАРИ После целиот циклус на натпревари и одржаните дополнителни натпревари за избор на екипи за меѓународните натпревари, земајќи го во предвид ангажманот и постигнувањата на учесниците во текот на целиот циклус, редовното постигнување на добар резултат, нивната возраст, нивните претходни резултати од меѓународните натпревари и приоритетно освоениот број на поени на натпреварите, формирани се екипите за интернационалните натпревари. Балканска олимпијада по информатика (18-25.09.2010 во Бања Лука, Босна и Херцеговина – прелиминарен датум): Предраг Груевски, Христијан Богоевски, Јован Крајевски, Дејан Божиновски. Резервни учесници: […]

 EКИПИ ЗА УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНИТЕ НАТПРЕВАРИ По одржувањето на циклусот натпревари и подготовките за меѓународните натпревари избран е следиот состав на екипите: Интернационална олимпијада: Талимџиоски Филип, Димовски Младен, Џумкар Дениз и Јанчески Ѓорѓи. Резервни членови: Анчев Ненад и Богоевски Христијан. Балканска олимпијада: Талимџиоски Филип, Димовски Младен, Анчев Ненад и Богоевски Христијан. Резервни членови: Џумкар Дениз и и Божиновски Дејан. Миле Јованов, Комисија за натпревари 2009 НА КРАЈОТ ОД ЦИКЛУСОТ НАТПРЕВАРИ На крај сме на уште еден циклус натпревари. Во овој циклус од почетокот активно беа вклучени околу 90 натпреварувачи. Во текот на натпреварите дел од нив освоија дипломи и признанија за […]

Имате некое прашање?

За сите прашања поврзани со Здружението на информатичари на Македонија и натпреварите во алгоритамски вештини и програмирање можете да не контактирате преку формата за контакт.