01

Здружение на информатичари на Македонија​

Здружение на информатичари на Македонија​

02

Здружение на информатичари на Македонија​

03

За здружението

Граѓаните се здружуваат во Здружение на информатичарите на Македонија заради вршење дејности и активности со цел за негување, популаризација и унапредување на информатиката и нејзината примена, подобрување на својот статус и статусот на информатиката во општеството, како и задоволување на потребите од стручни лица и стручна помош во институциите и организациите во државата.

0
Олимпијади
0
Учесници
0
Златни медали
0
Бронзени медали

Новости

И младите информатичарки редат успеси: Сребрен медал на Европската олимпијада по информатика за девојки во Турција

Еден сребрен и еден бронзен медал за Македонија на БОИ 2022!!

Сребрен медал и две олимписки пофалби за македонскиот тим на Европската јуниорска олимпијада по информатика

Македонски ученици освоија еден сребрен и два бронзени медали на Јуниорската Балканска олимпијада по информатика

Натпревари по информатика 2022