Еден сребрен и четири бронзени медали за Македонија на ЈБОИ 2012

Македонија освои еден сребрен и четири бронзени медали на годинешната Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика што се одржа во Охрид. Во конкуренција на 30 ученици од 7 земји од Балканот, сребрен медал освои Климент Серафимов, додека бронзени медали освоија Михаил Денковски, Горјан Поповски, Јован Тасев и Никола Полинцев. Ова воедно е најголемиот успех на еден македонски тим на јуниорските балкански олимпијади.