6-та Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика

Македонија беше домаќин на 6-тата по ред Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ).
ЈБОИ 2012 се одржа од 09.-15.08.2012 во Охрид, во организација на ЗИМ. Партнери – поддржувачи на овој настан беа АЕК и ФИНКИ.
Повеќе информации на официјалниот веб сајт на ЈБОИ 2012: http://jboi.cs.org.mk/