Известување за ученици кои продолжуваат на изборни подготовки

Име на училиште Град на училиштето Име и презиме Клас Група за подготовки
ООУ „Ѓорѓија Пулевски“ Скопје Никола Стојковски 9 А
ОУ „Св. Кирил и Методиј“ Кочани Владимир Грчев 8 А
ООУ „Видое Подгорец“ Струмица Марко Кренков 8 Б
ООУ „Браќа Миладиновци“ Скопје Јаков Грујовски 7 Б
ООУ „Кирил Пејчиновиќ“ Скопје Бисера Илиева 9 Б
ПОУ „Јахја Кемал“ Скопје Никола Стевков 9 Б
СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп Благој Рујаноски Стојановски II А
ДСУ Математичко – информатичка гимназија Скопје Дамјан Давков II А
ОСТУ „Гостивар“ Гостивар Виктор Максимоски I А
ПСУ „Јахја Кемал“ Струга Атина Рувинова III А
ДСУ Математичко – информатичка гимназија Скопје Ивано Божиновски I Б
ДСУ Математичко – информатичка гимназија Скопје Леонид Цуклев II Б
ДСУ Математичко – информатичка гимназија Скопје Јован Михов III А
ДСУ Математичко – информатичка гимназија Скопје Јована Трифуноска IV А
ДСУ Математичко – информатичка гимназија Скопје Сара Стефановска III А
СОУ Гимназија „Гоце Делчев“ Куманово Ева Димитриевска IV А
СУГС „Георги Димитров“ Скопје Ања Јаковска I Б
ДСУ Математичко – информатичка гимназија Скопје Антонела Владева III А

Според постигнатите успеси на М(Ј)ОИ и останатите натпреварите што се одржуваа, формирана е листата на ученици кои се поканети да продолжат со подготовки бесплатно. До дополнителните селекции што следуваат, ќе се одржат 4 термини, а понатаму ќе продолжат само тие што ќе влезат во тимовите за интернационалните натпревари.

Доколку некој не е поканет, а сака да се вклучи во понатамошните подготовки, може да се пријави со порака на natprevar@cs.org.mk. Предвидени се 7 термини, а цената за учество е 7000 денари.

Подготовките ќе се одржуваат претежно во живо во просториите на ФИНКИ, а ќе се дозволи следење на одреден број на часови online. Учеството на подготовките е задолжително.

Подготовки продолжуваат во сабота 20.4.2024, online – во соодветните канали на Discord, почнувајќи од 16:00 часот и ќе траат до 20:00 часот.

*проверете си на Discord дали ги гледате каналите А.2 и Б.2 според тоа во која група сте доделени