ИОИ 2014 во Тајпеј, Тајван

Од 13.07.2014 до 20.07.2014 во Тајпеј, Тајван, се одржа 26-ата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2014).

 

Македонија на ИОИ 2014 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Бојан Серафимов, Филип Беџовски, Васил Кузевски и Климент Серафимов, како и лидерите Миле Јованов и Емил Станков.

Веб страна за ИОИ 2014: http://www.ioi2014.org