Балканска Олимпијада по Информатика 2014

Од 10.08. до 17.08. во Анкара, Турција, се одржа 22-рата по ред Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ).

 

Македонија на БОИ 2014 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Климент Серафимов, Христијан Ѓоршевски и Димитар Бајрактаров, како и лидерите Емил Станков и Весна Киранџиска.

Веб страна за настанот: http://boi2014.tubitak.gov.tr/