RMI 2016

Од 20.10.2016 до 23.10.2016, во Букурешт, Романија, се одржа четвртиот по ред интернационален натпревар во програмирање „Romanian Master of Informatics“ (RMI 2016).

Македонија на RMI 2016 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Владимир Максимовски, Димитар Бајрактаров, Душан Терзиќ и Филип Михов, како и лидерите д-р Марија Михова и м-р Бојан Илијоски.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.