Работилница за компјутерско размислување

На 14.06.2017, со почеток во 9:30 часот, ќе се одржи работилница на тема „Computational thinking in relation with IBL: theory and practices“


На покана на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, проф. д-р Егле Јасуте од Литванија, на 14.06. (среда) со почеток во 9:30 часот ќе одржи работилница на тема „Computational thinking in relation with IBL: theory and practices“.
 
Настанот ќе се одржи во амфитеатарот на ФИНКИ, работниот јазик е англиски, а деталната агенда е дадена подолу.
 
Доколку сте заинтересирани за учество на настанот, можете да се пријавите преку следната многу кратка форма (https://goo.gl/forms/46WirTptLMoIXpW53), најдоцна до 13.06. до 11 часот наутро. Учеството ќе биде можно и бесплатно за првите 30 пријавени.
 
Дополнително, на барање на посетителите ќе може да биде доделен сертификат за проследена обука од Здружението на инфораматичарите на Македонија. Пријавените кои ќе ја изберат опцијата за сертификат дополнително ќе бидат контактирани на внесената е-адреса.
 
Ве покануваме да се пријавите.
——————————————-
Агенда
9.00 – 9.30      Registration
9.30 – 10.00    About Vilnius University (short presentation)
10.00 – 10.30  Computational thinking (short presentation)
10.30 – 10.45  break
10.45 – 12.45  How to improve computational thinking? (short presentation of project Mascil and inquiry based learning in teaching computer science; group work on inquiry based learning; discusssions)
12.45 – 13.30  break
13.30 – 15.00  Computer science unplugged – computational thinking for younger (short introduction; group work on unplugged tasks; discussions)
15.00 – 15.15  break
15.15 – 16.00  Bebras – way to improve computational thinking (short introduction and group work on Bebras tasks)
16.00 – 16.30  Discussions