9-та Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика

Македонија беше домаќин на 9-тата по ред Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ)!
ЈБОИ 2015 се одржа од 14.09. до 19.09.2015 во Охрид, во организација на ЗИМ.

Повеќе информации на официјалниот веб сајт на ЈБОИ 2015: http://jboi2015.cs.org.mk/