ИОИ 2016 во Казањ, Русија

Од 12.08.2016 до 19.08.2016 во Казањ, Русија, се одржа 28-мата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2016).

 

Македонија на ИОИ 2016 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Владимир Максимовски, Димитар Бајрактаров, Душан Терзиќ и Никола Стојкоски, како и лидерите м-р Емил Станков и м-р Весна Киранџиска.

Веб страна за ИОИ 2016: http://ioi2016.ru/