ИОИ 2015 во Алмати, Казахстан

Од 26.07.2015 до 02.08.2015 во Алмати, Казахстан, се одржа 27-мата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2015).

 

Македонија на ИОИ 2015 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Климент Серафимов, Христијан Ѓоршевски, Борис Танчовски и Димитар Бајрактаров, како и лидерите Миле Јованов и Емил Станков.

Веб страна за ИОИ 2015: http://ioi2015.kz/