Интернационална Олимпијада по Информатика 2012

Од 23.09. до 30.09. во Сирмионе, Ломбардија, Италија, се одржува 24-тата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ).

 

Македонија на ИОИ 2012 ја претставува тимот составен од натпреварувачите Христијан Богоевски, Бојан Серафимов, Јован Крајевски и Климент Серафимов, и лидерите Миле Јованов и Емил Станков.

Веб страна за настанот: http://www.ioi2012.org/.