Информации за организацијата на државен натпревар

Агенда за XXXV Државен натпревар по информатика
Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), Скопје 2024
23март 2024 год. (сабота)
    Натпреварувачи Ментори
          – 10:00 Пристигнување на учесниците во зградата на Технолошко металуршки факултет (ТМФ)
10:00 – 10:15 Пријава на учесниците во холот на приземје (ТМФ)
10:15 – 10:45 Официјално отворање на натпреварот во Амфитеатарот на факултетот (ТМФ)
10:45 – 11:00 Сместување на натпреварувачите во лабораториите на првиот кат (простории 200, 215), на приземје (138) и во просториите на Семос едукација
11:45 – 13:15 Работилница – „Нови трендови во информатиката и информатичкото образование“ во амфитеатар на ФИНКИ
Распределба на дипломи, серификати и признанија од регионалниот натпревар на менторите
11:05/11:30  – 14:35 Тек на натпреварот
– во лабораториите на ФИНКИ
13:30 – 14:30 Ручек

14:35 – 15:15 Пауза за ручек
15:15 Објавување на резултати
– на страната на натпреварот mendo.mk
15:15 – 15:25 Поднесување на приговори (согласно правилата за приговори)
– просторија 138
15:25 – 15:40 Разгледување на приговорите
– просторија 138
16:00 – 16:40 Презентација за можностите за студирање на ФИНКИ
– во амфитеатар на ТМФ
17:10 – 18:00

Церемонија за доделување на дипломи, пофалби, награди, и признанија за учесниците на натпреварот

– во амфитеатар на ТМФ