Информации за организацијата на државен натпревар

Агенда за XXXIV Државен натпревар по информатика

Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), Скопје 2023
25март 2023 год. (сабота)
    Натпреварувачи Ментори
          – 10:00 Пристигнување на учесниците во зградата на Технолошко металуршки факултет (ТМФ)
10:00 – 10:15 Пријава на учесниците во холот на приземје
10:15 – 10:45 Официјално отворање на натпреварот во Амфитеатарот на факултетот
10:45 – 11:00 Сместување на натпреварувачите во лаборатории 11:30 – 13:15 Работилница – „Информатика, пред и после корона“
– во лабораториите на првиот кат (простории 200, 215), на приземје (138) и во подрум (13) – во амфитеатар на ФИНКИ, анекс
11:00 – 14:30 Тек на натпреварот 13:30 – 14:30 Ручек
– во лабораториите на ФИНКИ
14:30 – 15:15 Пауза за ручек
15:15 Објавување на резултати
– на страната на натпреварот mendo.mk
15:15 – 15:25 Поднесување на приговори (согласно правилата за приговори)
– просторија 138
15:20 – 15:40 Разгледување на приговорите
– просторија 138
16:00 – 16:40 Презентација за можностите за студирање на ФИНКИ
– во амфитеатар на ТМФ
17:00 – 17:40 Церемонија за доделување на дипломи, пофалби, награди, и признанија за учесниците на натпреварот – во амфитеатар на ТМФ