Прва Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2017)

Од 07.09.2017 до 13.09.2017, во Софија, Бугарија, се одржа првата Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2017).

Македонија на ЕЈОИ 2017 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Даријан Шеќеров, Благојче Павлески, Благоја Овезоски и Кристина Тасева, како и лидерите Миле Јованов и Емил Станков.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.