XXV Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2017)

Од 02.07.2017 до 08.07.2017, во Кишињев, Молдавија, се одржа XXV Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2017).

Македонија на БОИ 2017 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Владимир Максимовски, Филип Михов, Мартин Динев и Марко Ќаласан, како и лидерите Емил Станков и Марија Михова.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.