АГЕНДА ЗА ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР 2011 – ПОЧЕТНИЧКА ГРУПА

ПОЧЕТНИЧКА ГРУПА ЗА СРЕДНОШКОЛЦИ

АЛГОРИТАМСКИ ВЕШТИНИ – ОЛИМПИСКА ГРУПА
 ученициментори
13.05.2011 год.
до 9:45Пристигнување на учениците и нивните ментори во просториите на Семос Едукација
9:45 – 9:55Сместување на учениците во комп. лаборатории 
10:00 – 13:00Тек на натпреварот 
локација: Семос Едукација, Скопје
13:00 – 13:35Ручек (Семос Едукација)
13:40 – 14:00Објавување на резултатите и евентуални приговори 
14:30Превоз на учениците -победници до Кавадарци 
17:10 – 17:45Сместување на учениците 
локација: ООУ „Страшо Пинџур“ – Кавадарци 
20:30Слободна вечер за ученицитеСвечена вечера
14.05.2011 год.
10:00 – 12:00Решавање на задачи 
локација: ООУ „Страшо Пинџур“ – Кавадарци 
12:15Презентација на најдобрите проекти
локација: ООУ „Страшо Пинџур“ – Кавадарци
13:15 – 14:00Ручек за учесниците
локација: ООУ „Страшо Пинџур“ – Кавадарци
14:30Официјална церемонија за прогласување на победниците и затворање на натпреварот
локација: ООУ „Страшо Пинџур“ – Кавадарци

 

*Учениците и нивните ментори се должни да се појават на местото на натпреварот. Тоа значи дека учениците надвор од Скопје се должни да допатуваат во Скопје, а утредента (доколку се во победниците) да отпатуваат од Кавадарци. За нив, на нивно барање, ЗИМ ќе обезбеди превоз до Кавадарци, по завршувањето на натпреварот. Учениците и нивните ментори од Скопје, доколку влезат во победниците се должни да допатуваат во Кавадарци.