swMenuFree

ioi2012v2.jpgioi2013v2.jpgsliki_naslovna1.jpgsliki_naslovna2.jpgsliki_naslovna3.jpgsliki_naslovna4.jpgsliki_naslovna5.jpgsliki_naslovna6.jpgsliki_naslovna7.jpgsliki_naslovna8.jpgsliki_naslovnamendo.jpgslikinaslovna10.jpgslikinaslovna11.jpgslikinaslovna12.jpgslikinaslovna13.jpg
Здружението се залага за развој и унапредување на информатиката и нејзина примена во сите аспекти на општественото делување

Три бронзи на ИОИ 2020

21-09-2020

Три бронзени медали за Македонија на Интернационалната олимпијада по информатика одржана како...

Пред Следно

ИОИ 2020 (онлајн)

23-09-2020 Посети:414

Од 13.09.2020 до 23.09.2020, во облик на онлајн натпревар, се одржа 32-рата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2020).

Повеќе...

Бронзен медал на ЕЈОИ 2020

07-09-2020 Посети:407

Македонските јуниори-информатичари и годинава успешни: Бронзен медал на Европската јуниорска олимпијада по информатика одржана како онлајн натпревар во Грузија

Повеќе...

IV Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2020)

06-09-2020 Посети:486

Од 02.09.2020 до 06.09.2020, во облик на онлајн натпревар, се одржа четвртата по ред Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2020). Македонија на ЕЈОИ 2020 ја претставуваше...

Повеќе...

МОИ / МЈОИ 2020

19-08-2020 Посети:427

XXIV Македонска Олимпијада по Информатика и I Македонска Јуниорска Олимпијада по Информатика се одржаа на 18.08.2020 (вторник) и 19.08.2020 (среда), во просториите на Sorsix. Повеќе ин...

Повеќе...

Информација во врска со Државниот натпревар 2020

01-08-2020 Посети:289

Заради актуелната ситуација предизвикана од мерките за справување со Covid-19 натпреварот беше одложен. И покрај барањето од ЗИМ до МОН, Владата и Комисијата за заразни болести доставен...

Повеќе...

Одложување на Државниот натпревар 2020

16-03-2020 Посети:1159

Заради актуелната ситуација предизвикана од мерките за справување со Covid-19, Државниот натпревар е одложен. Новиот датум ќе биде утврден по ублажувањето на мерките. Учениците кои и...

Повеќе...

Регионален натпревар 2020

07-03-2020 Посети:1853

XXVIII Регионален натпревар по информатика се одржа на 7 март 2020 година, во четири региона: Скопје, Струга, Струмица и Кавадарци. Повеќе информации за натпреварот можете да најдете о...

Повеќе...

Почеток на циклусот натпревари за 2020-та

17-02-2020 Посети:2592

Започнува циклусот на натпревари по информатика за 2020-та година!   Повеќе информации за натпреварите за средно образование тука. Повеќе информации за натпреварите за основно о...

Повеќе...

Годишно собрание на ЗИМ 2019

28-12-2019 Посети:2315

На 28.12.2019, во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), се одржа Годишното собрание на Здружението на Информатичари на Македонија (ЗИМ). &...

Повеќе...

Дабар 2019

15-11-2019 Посети:2519

Здружението на информатичарите на Македонија (ЗИМ) и годинава се придружува кон напорите за промовирање на информатиката и алгоритамското размислување на учениците од основното и средно...

Повеќе...
© 2009-2020 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.