ЗАВРШНИ НАТПРЕВАРИ 2010

Според дискусиите на форумот околу зафатеноста на учениците беше заклучено дека е подобро наместо подготовки да се одржат два натпревара за избор на учесници на интернационалните натпревари.

НАТПРЕВАРИТЕ ЌЕ СЕ ОДРЖАТ ВО ПРОСТОРИИТЕ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ИНФОРМАТИКА (ИИ) И ТОА:

  1. Недела, 06.06.2010 во 12 часот
    (Учениците да бидат во долната зграда на ИИ најдоцна до 11:35)

  2. Четврток, 10.06 во 13:30 часот

НА ПРВИОТ НАТПРЕВАР ТРЕБА ДА ПРИСУСТВУВААТ:

Предраг Груевски

Христијан Богоевски

Младен Димовски

Филип Станковски

Ѓорѓи Јанчески

Никола Фурнаџиски

Дејан Божиновски

Максим Трифуновски

Дениз Џумкар

Јован Андонов

Денис Мазникар

Јован Крајевски


На вториот натпревар ќе учествуваат дел од учениците во зависност од резултатот на првиот натпревар.

Забелешка: Доколку некои учесници на олимпијадата кои не се на оваа листа сакаат дополнително да учествуваат на натпреварите нека напишат е-порака на natprevarATgmail.com.

Засегашната конечна листа е направена со сумирање на резултатите од 4те електронски и Регионалниот натпревар (со коефициент на значајност 0,5), Државниот натпревар (коеф. 1) и Олимпијадата (коеф. 30).