РЕЗУЛТАТИ ОД МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2009

РангПрезимеИмеУчилиштеВкупноMrezaOvciRNAОсвоен медал
1 Божиновски Дејан СУГС “Раде Јовчевски Корчагин” 17 7 9 1

златен медал

2 Talimdzioski Filip СОУ “Мирче Ацев” 15 5 3 7

златен медал

3 Ќетковиќ Игор ПСУ “Јахја Кемал” 14 4 10 0

сребрен медал

4 Карас Нино СУГС Гимназија “Никола Карев” 14 0 9 5

сребрен медал

5 Димовски Младен СУГС “Раде Јовчевски Корчагин” 14 4 9 1

сребрен медал

6 Џумкар Дениз ПСУ “Јахја Кемал” 12 0 10 2

бронзен медал

7 Ampov Mario “Георги Димитров” 11 6 5 0

бронзен медал

8 Андонов Јован СУГС “Раде Јовчевски Корчагин” 11 1 10 0

бронзен медал

9 Janceski Gorgi СУГС “Раде Јовчевски Корчагин” 11 1 9 1

бронзен медал

10 Атанасовски Благој СОУ “Славчо Стојменски” 11 7 4 0

бронзен медал

11 Bogoevski Hristijan ПСУ “Јахја Кемал” 10 0 10 0

бронзен медал

12 Анчев Ненад СОУ “Славчо Стојменски” 4 0 0 4
13 Spasovski Daniel СОУ “Славчо Стојменски” 3 0 3 0
14 Мартиновски Стефан УСО “Кочо Рацин” 3 1 0 2
15 Maznikar Denis …други 2 1 0 1
16 Бојковски Александар УСО “Гоце Делчев” 1 0 0 1
17 Бојчевски Александар УСО “Кирил Пејчиновиќ” 1 0 0 1
18 Станојевиќ Слободан УСО “Кирил Пејчиновиќ” 0 0 0 0
19 Maznikar Mirza СОУ “Славчо Стојменски” 0 0 0 0
20 Доцевски Марко УСО “Гоце Делчев” 0 0 0 0
21 Крајевски Јован СУГС “Раде Јовчевски Корчагин” 0 0 0 0
22 Трајковски Кристијан СУГС “Раде Јовчевски Корчагин” 0 0 0 0