МЕЃУНАРОДНИ НАТПРЕВАРИ ПО ИНФОРМАТИКА 2018

На 16.05.2018 (среда), во лабораторија 2 на ФИНКИ, со почеток во 15 часот, се одржаа изборните натпревари за учество на интернационалните натпревари 2018. Поканетите натпреварувачи се дадени во листите подолу.

Листа на поканети натпреварувачи на изборниот натпревар за учество на интернационалните натпревари 2018 – средно образование

Листа на поканети натпреварувачи на изборниот натпревар за учество на интернационалните натпревари 2018 – основно образование

 

XXVI Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ), 07.07.2018 – 13.07.2018, Темишвар, Романија

II Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ), 26.07.2018 – 01.08.2018, Инополис, Русија

XXX Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ), 01.09.2018 – 08.09.2018, Цукуба, Јапонија