ЈБОИ 2016

Македонија беше домаќин на 10-тата по ред Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ)!
ЈБОИ 2016 се одржа од 17.09. до 22.09.2016 во Скопје, во организација на ЗИМ.

Повеќе информации на официјалниот веб сајт на ЈБОИ 2016: http://jboi2016.cs.org.mk/