ИОИ 2020 (онлајн)

Од 13.09.2020 до 23.09.2020, во облик на онлајн натпревар, се одржа 32-рата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2020).

 

Македонија на ИОИ 2020 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Благојче Павлески, Андреј Величковски, Андреј Шекеров и Тео Китановски, како и лидерите м-р Емил Станков и д-р Бојана Котеска.

Веб страна за ИОИ 2020: https://ioi2020.sg/