ИОИ 2019 во Баку, Азербејџан

Од 04.08.2019 до 11.08.2019 во Баку, Азербејџан, се одржа 31-вата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2019).

 

Македонија на ИОИ 2019 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Мартин Динев, Андреј Величковски, Благојче Павлески и Андреј Шеќеров, како и лидерите м-р Бојан Костадинов и м-р Емил Станков.

Веб страна за ИОИ 2019: https://ioi2019.az/