ИОИ 2018 во Цукуба, Јапонија

Од 01.09.2018 до 08.09.2018 во Цукуба, Јапонија, се одржа 30-тата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2018).

 

Македонија на ИОИ 2018 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Владимир Максимовски, Мартин Динев, Андреј Величковски и Филип Михов, како и лидерите м-р Весна Киранџиска и м-р Емил Станков.

Веб страна за ИОИ 2018: https://ioi2018.jp/