ИОИ 2017 во Техеран, Иран

Од 28.07.2017 до 04.08.2017 во Техеран, Иран, се одржа 29-тата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2017).

 

Македонија на ИОИ 2017 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Владимир Максимовски, Филип Михов, Марко Ќаласан и Димитар Бајрактаров, како и лидерите д-р Марија Михова и д-р Кире Триводалиев.

Веб страна за ИОИ 2017: http://ioi2017.org/