III Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2019)

Од 23.08.2019 до 29.08.2019, во Марибор, Словенија, се одржа третата по ред Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2019), како и 13-тата по ред Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2019).

Македонија на ЕЈОИ 2019 и ЈБОИ 2019 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Тео Китановски, Иван Занов, Атина Рувинова и Сара Стефановска, како и лидерите Миле Јованов и Емил Станков.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.