XXIV Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2016)

Од 27.06.2016 до 02.07.2016, во Никозија, Кипар, се одржува XXIV Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2016).

Македонија на БОИ 2016 ја претставува тимот составен од натпреварувачите Владимир Максимовски, Димитар Бајрактаров, Филип Михов и Марко Ќаласан, како и лидерите Емил Станков и Марија Михова.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.