Постапка за зачленување

1. Пратете е-порака на адресата Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. со следниве податоци:

(Во секторот И-Образование членуваат вработени во образовни институции, во секторот И-Индустрија членуваат вработените во останатите (необразовни) институции, а во И-   Подмладок членуваат студентите и учениците)

(1. За секторот И-Образование: Училиште/Факултет во кој предавате, 2. За секторот И-Индустрија: Фирмата(институцијата) во која работите,3. За секторот И-Подмладок: Училиште/Факултет каде учите/студирате.)


2. Комисијата ги разгледува пристигнатите пријави во најмалку 2 наврати годишно.

По разгледувањето на пристигнатите пораки, на вашата електронска адреса ќе добиете порака за продолжување на постапката.


3. По добиената порака треба да се регистрирате на cs.org.mk.


4. По регистрацијата вршите уплата на годишната членарина.


5. По уплатата го доставувате датумот на уплата на членарината на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.


6. Добивате повратна порака дека вашиот кориснички профил е активен и можете да пристапувате на сервисите на ЗИМ до крајот на годината.

 

*За зачленување на малолетно лице постаро од 14 години, согласно со член 19 став 4 од Законот за здруженија и фондации, кандидатот поднесува скенирана фотокопија од писмена изјава за согласност за зачленување потпишана од неговиот законски застапник во согласност со закон.