swMenuFree

Новости

Интернационална Олимпијада по Информатика 2012

Од 23.09. до 30.09. во Сирмионе, Ломбардија, Италија, се одржува 24-тата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ).

Повеќе...

Македонскиот тим со три бронзи на Балканската Олимпијада по Информатика 2012

Бронзените медали ги освоија Бојан Серафимов од Виница, како и Христијан Богоевски и Климент Серафимов од Скопје, ученици во Гимназијата „Јахја Кемал“ од Скопје.

Повеќе...

Еден сребрен и четири бронзени медали за Македонија на ЈБОИ 2012

Македонија освои еден сребрен и четири бронзени медали на годинешната Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика што се одржа во Охрид. Во конкуренција на 30 ученици од 7 земји од Балканот, сребрен медал освои Климент Серафимов, додека бронзени медали освоија Михаил Денковски, Горјан Поповски, Јован Тасев и Никола Полинцев. Ова воедно е најголемиот успех на еден македонски тим на јуниорските балкански олимпијади.

© 2009-2019 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.