swMenuFree

Новости

Регионален натпревар 2015

Регионалниот натпревар по информатика се одржа на 01 март 2015 година.

Повеќе информации за натпреварот можете да најдете овде.

Годишно собрание на ЗИМ

На 25.12.2014 година, со почеток од 16:30 часот, во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство во Скопје, се одржа Годишното Собрание на Здружението на Информатичари на Македонија (ЗИМ). 

 

 

Балканска Олимпијада по Информатика 2014

Од 10.08. до 17.08. во Анкара, Турција, се одржа 22-рата по ред Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ).

Повеќе...

© 2009-2019 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.