swMenuFree

Новости

Три медали за Македонија на БОИ 2017

Еден сребрен и две бронзени медали за Македонија на 25-тата Балканска Олимпијада по Информатика во Молдавија

Повеќе...

XXV Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2017)

Од 02.07.2017 до 08.07.2017, во Кишињев, Молдавија, се одржа XXV Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2017).

Македонија на БОИ 2017 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачите Владимир Максимовски, Филип Михов, Мартин Динев и Марко Ќаласан, како и лидерите Емил Станков и Марија Михова.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.

© 2009-2019 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.