swMenuFree

Новости

Нов голем успех на ИОИ 2019

Две бронзи за македонскиот тим на ИОИ 2019!

Повеќе...

МГ Куп 2019

Учество на МГ купот 2019 во Белград, Србија

Повеќе...

МОИ 2019

XXIII Македонска Олимпијада по Информатика се одржа на 12.04.2019 (петок) и 13.04.2019 (сабота), во просториите на кампусот на International Balkan University (IBU).

Годинава Македонската Олимпијада по Информатика (МОИ) се одржа во паралела со International Balkan University Olympiad (IBUO), што им даде можност на нашите ученици да ги проверат своите знаења меѓусебно, а и во споредба со свои врсници од други земји. Натпреварувачите ги следеа агендите и на двата настана, а имаа можност да освојат медали и на двете олимпијади.

Повеќе информации за натпреварот можете да најдете овде.

© 2009-2020 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.