Меѓународни натпревари по информатика 2017

Конечни резултати и листа на поканети учесници за учество на интернационалните натпревари 2017

XXV Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ), 02.07.2017 - 07.07.2017, Кишињев, Молдавија

XXIX Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ), 28.07.2017 - 04.08.2017, Техеран, Иран