swMenuFree

Агенда на државниот натпревар 2019

Програма на XXX Државен натпревар по информатика,

СКОПЈЕ 2019

НатпреварувачиМентори
23. март 2019 год. (сабота)
до 10:00

Пристигнување на учесниците во зградата на Технолошко металуршки факултет (ТМФ)

 до 10:15 Пријава на учесниците пред амфитеатарот на ТМФ (приземје)
10:15 - 10:45

Официјално отворање на натпреварот

Амфитеатар на ТМФ

10:45 - 11:00 Сместување на натпреварувачите во лаборатории
- во лабораториите на ФИНКИ на приземје и првиот кат во зградата на ТМФ (простории 138, 200 и 215) 
11:45 - 13:30 Работилница – „Информатиката во македонското образование“
во амфитеатар на ФИНКИ
11:00 - 14:35 Тек на натпреварот
- во лабораториите на ФИНКИ
13:30 - 14:15 Ручек
14:40 - 15:00

Ручек

- бифе ТМФ (подрум)

15:05 - 15:30 Презентација на можностите за студирање на надарените ученици на ФИНКИ
- во амфитеатар на ФИНКИ
15:20 Објавување на резултати
- на веб страната mendo.mk
15:20 - 15:45 Поднесување на приговори и нивно разгледување
- пред и во просторија 138
15:45 - 16:45

Научно предавање

- во амфитеатрот на ФИНКИ
17:10 – 18:00

Објавување резултати, доделување награди, дипломи, пофалби и признанија

 - во амфитеатарот во Технолошко-металуршкиот факултет

 

 

 

© 2009-2021 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.