Агенда на државниот натпревар 2013

Програма на XXIV Државен натпревар по информатика,

СКОПЈЕ 2013

НатпреварувачиМентори
31. март 2013 год. (недела)
до 9:45

Пристигнување на учесниците во зградата на Технолошко - металуршкиот факултет (ТМФ), простории на ФИНКИ

 до 10:00 Пријава на учесниците пред амфитеатарот на ТМФ
10:00 - 10:30

Официјално отворање на натпреварот

Амфитеатар на ТМФ

10:30 - 10:45 Сместување на натпреварувачите во лаборатории
- во лабораториите на ФИНКИ на првиот кат (простории 200 и 215) и во лабораториите на СЕМОС едукација
11:15 - 12:45 Работилница – „Изменети наставни програми по информатика“
- во бифе на ТМФ – подрум
10:45/11:15 - 13:15 Тек на натпреварот
- во лабораториите на ФИНКИ во долната зграда и во лабораториите на СЕМОС едукација
12:45 - 13:30 Ручек
13:30 - 14:15

Ручек

- бифе ТМФ (подрум)

14:20 - 14:50 Презентација на можностите за студирање на надарените ученици на ФИНКИ
- во просторија 117, приземје
14:50 Објавување на резултати
- пред просторија 200
15:00 - 15:10 Поднесување на приговори
- пред просторија 200
15:10 - 15:40 Разгледување на приговорите
- во просторија 200
16:15 – 17:30

Објавување резултати, доделување награди, дипломи, пофалби и признанија

 - во амфитеатарот во Технолошко-металуршкиот факултет

 

 * Денот 30.03 (сабота) е ден за сместување на учениците од другите градови кои тогаш ќе пристигнат во Скопје. Пристигнувањето може да биде во периодот 15:00 - 18:00 во просториите на ФИНКИ кои се наоѓаат во зградата на ТМФ.

 

Менторите на сите ученици кои ќе пристигнуваат во петок треба да го најават приближното време на пристигнување, со цел да се обезбеди брзо сместување.