swMenuFree

XXIII Државен натпревар по информатика 27 - 29.04.2012

Натпреварот се одржа во просториите на ФИНКИ сместени на Природно-математички факултет и во „Семос Едукација“ во Скопје.

Учествуваа вкупно 96 натпреварувачи, од кои 16 во напредна група, 48 во основна група и 32 во почетничка група.

Спонзори на наградите беа Стопанска Банка, Алкалоид и Ројал Хаус.


Поканети учесници на државен натпревар 2012

Агенда на Државен натпревар 2012

Конечни резултати од Државен натпревар 2012

© 2009-2021 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.